Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Νίκος Εμμανουήλ: «Το GFO είναι το σπίτι κάθε Έλληνα και Κύπριου οδηγού»


Ο Νίκος Εμμανουήλ, μέλος του GFO από το 2015, κάνει αναδρομή στο παρελθόν, μιλάει στο GFO Blog με λεπτομέρειες για την ίδρυση της κοινότητας, αλλά και για πολλά άλλα.

 -Νίκο καλησπέρα, όταν ακούς GFO, τι σου έρχεται στο μυαλό;

«Όταν ακούω GFO μου έρχονται πολλά στο μυαλό. Πρώτα απ’ όλα η λέξη οικογένεια, μετά κάποιες φιλίες που έχω κάνει μέσα από αυτό και τέλος ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ελλάδoς»

-Πες μας και από τη δική σου μεριά, πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

«Η παρέα του GFO χτίστηκε το 2015 μεταξύ 4-5 ατόμων. Εγώ τους συνάντησα τυχαία σε ένα Lobby τον Αύγουστο του 2017 και εντάχτηκα σε αυτήν την όμορφη παρέα. Τότε τρέχαμε πρωταθλήματα των 5 γύρων κάθε σαββατοκύριακο και σιγά-σιγά έμπαιναν και άλλα νέα παιδιά με αποτέλεσμα να μεγαλώνουμε ως παρέα.

Τον Φεβρουάριο του 2018, εγώ, ο Νίκος Σηφάκης και ο Βαγγέλης Ζήσιμος κάναμε τα πρώτα μας βήματα και αρχίσαμε να αγωνιζόμαστε  σε ευρωπαϊκές λίγκες σε αγώνες 50%. Τα πράγματα στην αρχή δεν ήταν τόσο καλά γιατί κάποιοι εκεί μας θεωρούσαν τους Έλληνες dirty drivers. Εντός πίστας κάποιοι οδηγοί δεν μας φερόντουσαν καλά και οι αγωνοδίκες μας τιμωρούσαν με το παραμικρό. Τότε ο Βασίλης Ρασπαλιάρης, ο οποίος μας παρακολουθούσε σε κάθε αγώνα και προφανώς δεν του άρεσε η συμπεριφορά προς τα πρόσωπα μας θυμάμαι να λέει ένα βράδυ ‘’άντε ρε θα τρέχετε για αυτούς τους μ@λ@κες που σας φέρονται έτσι; Eλάτε να κάνουμε κάτι δικό μας’’.

Εκείνη την περίοδο και για πολλούς μήνες, Ο Βασίλης, εγώ και ο Νίκος περνούσαμε  πολλές ώρες μαζί και κάναμε διαφορές συζητήσεις μέχρι τα ξημερώματα.  Τότε ο Βασιλης έριξε την ιδέα για να κάνουμε δικό μας πρωτάθλημα. Στην αρχή νόμιζα ότι μας έκανε πλάκα! Αμέσως την επόμενη μέρα ο Βασίλης  του έδωσε την ονομασία GFO και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Των Σεπτέμβρη του 2018 κάναμε την 1η σεζόν μας  ήμασταν περίπου 17 άτομα. Ούτε καν fullgrid ξεκινήσαμε τους αγώνες καθαρά για τη πάρτη μας και για να περνάμε ωραία. Δεν είχαμε ούτε live κάλυψη. Περίπου στα μισά του Πρωταθλήματος βρήκαμε των Γιάννη Κώτσικο και δέχτηκε να μας βοηθήσει και να κάνει την περιγραφή στους αγώνες.  Περισσότερο το θέλαμε για εμάς να βλέπουμε του αγώνες μας δεν μας ενδιέφεραν τα views και να προβληθούμε στον κόσμο. Έφτασε η ώρα του πρώτου αγώνα με περιγραφή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο και από εκεί ξεκίνησε και η μεγάλη άνοδος  του πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο μεγαλώναμε και δουλεύαμε καινούργιες ιδέες για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

-Εσύ αγωνίζεσαι? Και αν ναι σε ποια κατηγορία και με ποιο Nickname;

«Δυστυχώς αυτή τη χρονική περίοδο δεν αγωνίζομαι στο Πρωτάθλημα και γενικά είμαι λίγο εκτός  λόγω επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων. Ελπίζω με το F12021 να επανέλθω στην ενεργό δράση».

-Έχεις ξεχωρίσει κάποιους οδηγούς ως φαβορί από κάθε κατηγορία για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος;

«Για να είναι ειλικρινής Div2 και Div3 δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου αυτή τη σεζόν. Αν και στο Div2 ξέρω κάποιους οδηγούς καθώς την προηγούμενη σεζόν έκανα την περιγραφή και ξέρω την δυναμική τους. Δεν θα πω κάποιο φαβορί για να μην αδικήσω κάποιο άλλο παιδί. Από την άλλη στο Div1 έχω δει τους πρώτους δύο αγώνες αυτής της σεζόν και με βάση την προηγούμενη, όπου έτρεχα και εγώ, θα πω τους  Σπάνια, Δρακάτο και Μαυρούκο. Φυσικά για έμενα στα φαβορί πάντα κάθε σεζόν θα είναι και ο Σηφάκης με τον Τεμιρτζίδη.

-Κλείνοντας, θα ήθελα να στείλεις το δικό σου μήνυμα σε όσους διαβάζουν αυτή τη στιγμή τη συνέντευξη;     

«Το GFO ξεκίνησε από μια παρέα 5 ατόμων και αυτή τη στιγμή έγινε μια μεγάλη οικογένεια 60 συν ατόμων με 3 κατηγορίες στα πιο ανταγωνιστικά grid της Ελλάδος.. Το GFO εκτός  από ένα πρωτάθλημα είναι και μια ακαδημία  που βοηθάει όλους του νεότερους και άπειρους  οδηγούς να εξελίσσονται στην οδήγηση και να διαμορφώνουν  τον χαρακτήρα τους. Τα τελευταία χρόνια  άλλωστε το GFO έχει βγάλει τα μεγαλύτερα ταλέντα! Το GFO είναι το σπίτι κάθε Έλληνα και Κύπριου οδηγού που θέλει να αγωνίζεται σε ένα υγιές ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τον απόλυτο σεβασμό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πολλά συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Κοζαρίδη για την ιδέα να φτιάξει αυτό το blog και να ανέβουνε ακόμα ένα επίπεδο. Πολλά μπράβο και στους Βασίλη Ρασπαλιάρη, Νίκο Σηφάκη, σε όλους τους admins και οδηγούς που ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι για να είμαστε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ελλάδας».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου