Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Division 1: Η «μάχη» του Μονακό

 


Στο θρυλικό Γκραν Πρι του Πριγκιπάτου του Μονακό δοκιμάζονται αύριο (Σάββατο, 17/04) οι πιλότοι της Division 1 του GFO.

Παναγής Δρακάτος (Drakatos), Αλέξανδρος Μαύρος (Mavros) και Γιάννης Σπάνιας (Spanias)… οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας μετά την επίτευξη των δύο πρώτων Γκραν Πρι σε Αυστραλία και Κίνα και δίκαια συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση της καρό σημαίας και στους δρόμους του Μικρού Πριγκιπάτου.

Το σιρκουί έχει μήκος 3,337 χλμ και αναμένεται να δούμε σκληρές μάχες από τους πιλότους της Division 1, καθώς το κοσμοπολίτικο Μονακό δεν φημίζεται για τις άνετες προσπεράσεις του.

Ραντεβού λοιπόν, αύριο στις 16:10, στο Κανάλι του GFO στο Youtube, υπό τις περιγραφές των Γιάννη Κώτσικου (JGots) και Βασίλη Τσαμίλη (Τsamilaras).

Λίγα λόγια για το Γκραν Πρι

Η πίστα βρίσκεται κατά μήκος του λιμανιού του Monte Carlo, το συντομότερο κομμάτι στο καλεντάρι της F1. Θεωρείται η απόλυτη δοκιμασία για πιλοτικές δεξιότητες. Το Circuit de Monaco διαθέτει την πιο αργή γωνία της F1, που αναγκάζει τους πιλότους να επιβραδύνουν στα 50km.

Σημαντικό στοιχείο: Το 80% των περιπτώσεων των οδηγών που προηγούνται και είναι στην πρώτη τριάδα πολλές φορές βγαίνουν από το βάθρο των νικητών.  Το Μονακό δίνει τέτοιες κούρσες με απόκλιση νίκης στα πέντε δευτερόλεπτα.

Το ξέρατε; Οι διοργανωτές της F1 δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον video, όπου εξηγούν την ιστορία πίσω από κάθε όνομα των 19 στροφών..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου