Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Division 2: Η «μάχη» του Σπα!

 

Σε μια από τις πιο αγαπημένες πίστες των πιλότων της F1, στο Σπα του Βελγίου, στρέφεται το ενδιαφέρον για τo 5ο Γκραν Πρι της Division 2. 

Μεγάλο φαβορί βάσει των αποτελεσμάτων έως τώρα είναι Νίκος Κωστάκης (GFO_Turambar_GR), ο οποίος έχει πανηγυρίσει την 1η θέση στα τρία από τέσσερα Γκραν Πρι που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Βασίλης Τσαμίλης (GFO-tsamilarasGR), Ιωάννης Αναστόπουλος (GFO_LKTRK_GR), Πάνος Καραφουλίδης (GFO-PanosKara-GR), και Ανδρέας Παπαδόπουλος (GFO_Andreas_GR), βλέπουν επίσης με καλό μάτι την προοπτική μιας νίκης, η οποία θα τους φέρει σε απόσταση αναπνοής από την 1η θέση.

Ραντεβού, στις 18:40 ζωντανά από το κανάλι του GFO στο Youtube, όπου αναμένεται να παρακολουθήσουμε μια συγκλονιστική…  μάχη!

Λίγα λόγια για το Γκραν Πρι

Circuit de Spa-Francorchamps, 30 Αυγούστου

Το Circuit de Spa στις Αρδένες έχει μήκος 7 χιλιομέτρων, με 19 γρήγορες και μεσαίες γωνίες: εννέα δεξιές στροφές και 10 αριστερές στροφές. Είναι το μακρύτερο κομμάτι στο καλεντάρι της F1 και γενικά θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά, συνδυάζοντας τη μακρύτερη ευθεία της F1 με δύσκολες καμπύλες.

Η πρωτότυπη, τριγωνική πίστα, κατασκευάστηκε το 1921, χρησιμοποιώντας δημόσιους δρόμους μεταξύ των πόλεων Francorchamps, Malmedy και Stavelot.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο καιρός, καθώς είναι απρόβλεπτος πάντα στις Αρδένες. Κάποτε στη μακρά παράδοση της συγκεκριμένης πίστας, έβρεχε για 20 διαδοχικά χρόνια. Οι αλλαγές των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι πολύ συχνές και είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου