Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Νίκος Σηφάκης: «Το GFO είναι πάνω απ’ όλα οικογένεια»

 


O Νίκος Σηφάκης (GFO_NicMania7_GR), ένας από τους πρωτεργάτες του GFO, παραχώρησε συνέντευξη στο GFO Blog.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Τι σημαίνει το GFO για τον Νίκο Σηφάκη;

«Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο Κοζαρίδη (AlexKoza) για την πρωτοβουλία του blog. Το GFO ανέβηκε ακόμα ένα σκαλί και συνεχίζουμε. Για μένα το GFO είναι πάνω απ’ όλα οικογένεια. Είμαστε πολύ δεμένοι όλοι και κυρίως τα παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί το 2015. Περνάμε πολλές ώρες μαζί καθημερινά, τους θεωρώ σαν δεύτερη οικογένεια μου».

-Όταν ξεκινούσατε το εγχείρημα παρέα με τους Βασίλη και Νίκο, περίμενες ότι μετά από 5-6 χρόνια θα έχει τόσο απήχηση;

«Η αλήθεια είναι πως εγώ προσωπικά δεν το περίμενα. Αρχικά ξεκινήσαμε για να περνάει όμορφα το Σαββατοκύριακο μας, όμως από ένα σημείο και μετά με την αγάπη και την αυθεντικότητα μας, το αγκαλιάσαμε όλοι μαζί με τα νέα παιδιά. Σήμερα μπορώ να σας πω ότι για εμένα είναι το νούμερο ένα Πρωτάθλημα στη χώρα μας».



-Νίκο, τρέχεις στη Division 1 με Ferrari. Πως κρίνεις το επίπεδο και αν υπάρχει κάποιος πιλότος που ξεχωρίζεις;

«To επίπεδο της Division 1 θα έλεγα ότι είναι τρομακτικά μεγάλο. Πραγματικά… ματώνεις για να πάρεις κάποια θέση στους βαθμούς. Πρέπει να είσαι στο όριο σε κάθε αγώνα, σε κάθε στροφή και πάντα 100% συγκεντρωμένος. Δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον οδηγό αυτήν τη στιγμή, αλλά ένα βήμα πάνω απ’ όλους είναι ο Παναγής Δρακάτος (Lec16), o οποίος το απέδειξε και στον χθεσινό αγώνα του Μονακό».

-Μιας και ανέφερες το Μονακό, είδαμε ότι στα δύο πρώτα Γκραν Πρι πήρες βαθμούς. Τι συνέβη στο Πριγκιπάτο;

«Γενικά φέτος έχω κάνει πολλά ατομικά λάθη. Μου έχουν κοστίσει πάρα πολύ. Είναι μια χρονιά που θέλω να φύγει γρήγορα και από ατομικά λάθη αλλά και από πολλαπλές ατυχίες. Τα λάθη και οι ατυχίες φταίνε που φέτος έχω κακή απόδοση και ελπίζω με το νέο παιχνίδι να ξανά επιστρέψω στην κορυφή. Στο Μονακό έκανα ένα λάθος στην αρχή του αγώνα και ουσιαστικά τελείωσε για μένα νωρίς η διεκδίκηση κάποιας θέσης».

-Θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στους νέους πιλότους του GFO, οι οποίοι ξεκινούν τώρα τον Πρωταθλητισμό.

«Αν έχουν σεβασμό, καλή συμπεριφορά είμαι σίγουρος ότι η οικογένεια του GFO θα τους αγκαλιάσει. Πάνω απ’ όλα όμως να είμαστε όμως άνθρωποι. Με προπόνηση και ταπεινότητα όλοι θα βρουν το δρόμο τους.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Ρασπαλιάρη, τον αγαπώ ιδιαίτερα, είναι το βασικό στέλεχος εδώ και αξίζει πολλά μπράβο. Επίσης, στον Νίκο Εμμανουήλ, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλά, στον Μιχάλη Τεμιρτσίδη, ο οποίος είναι τρομερός άνθρωπος και τρέφω σεβασμό απέναντι του, στους Ιωάννη Σπάνια και Αλέξανδρο Μαυρούκο, οι οποίοι είναι από τους κορυφαίους μας πιλότους, αλλά και στους Γιάννη Κώτσικο και Βασίλη Τσαμίλη, για τον φανταστικό τους σχολιασμό».

1 σχόλιο: