Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Division 3: Η μάχη του «στέμματος» στο Silverstone!


Σε λίγες ώρες από τώρα (20:10), oι πιλότοι της Division 3 ρίχνονται στη μάχη του Silverstone της Μ. Βρετανίας, με μοναδικό σκοπό το τη νίκη.

Κωνσταντίνος Βογιατζής (GFO_Vogiatzis_GR), Γιάννης Σκλαβενίτης (GFO-Sklav27-GR), Βασίλης Δελής (GFO_Vasdel_GR), ηγούνται της βαθμολογίας λίγο πριν την έναρξη του 4ου Γκραν Πρι της Division 3.

Το κομμάτι του Σίλβερστοουν έχει μήκος 5,891 χλμ. Πρόκειται για μια πίστα, όπου οι πιλότου αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, ενώ διαθέτει 18 γωνίες: 10 δεξιές και οκτώ αριστερές. Οι γρήγορες καμπύλες είναι πολύ απαιτητικές για τους οδηγούς, λόγω των εξαιρετικά υψηλών δυνάμεων συμπίεσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Βρετανοί την χαρακτηρίζουν ως τη Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας τους.

 

Ραντεβού λοιπόν, σε λίγες ώρες (20:10), στο Κανάλι του GFO στο Youtube, υπό τις περιγραφές των Αλέξανδρου Μαυρούκου (Μavros) και Ιωάννη Σπάνια (Spanias), να παρακολουθήσουμε έναν ωραίο αγώνα.

Λίγα λόγια για το Γκραν Πρι.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο RAF Silverstone, του 1942, έγινε μια από τις μεγαλύτερες πίστες αγώνων του κόσμου. Η πίστα του Silverstone χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα, το 1947,ενώ τρία χρόνια μετά, στις 13 Μαΐου 1950, φιλοξενήθηκε ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1.

Εκτός από το ότι είναι ένα όμορφο και γρήγορο κομμάτι, το Silverstone είναι ένα οχυρό παράδοσης, όπου γεννήθηκαν πολλοί θρύλοι. Ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής GP αναδείχθηκε εκεί το 1950. Μεταξύ των 21 οδηγών που πήραν το ξεκίνημα ήταν ο πρίγκιπας Birabongse Bhanudej Bhanubandh της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου